RapidPro: dé 3D-print beurs van de Benelux

RapidPro is dé grootste 3D-print beurs binnen de Benelux. Al sinds de opkomst van deze technologie ruim 9 jaar geleden, laat RapidPro het publiek de mogelijkheden en laatste ontwikkelingen zien. Waar 3D-printers in het begin voornamelijk geschikt waren voor thuisgebruik, wordt deze toepassing vandaag de dag steeds meer ingezet binnen de industrie. Van prototyping tot productie, tijdens de 9e editie op 13 en 14 maart 2019 ontdekt u de laatste ontwikkelingen én oplossingen met de focus op het keuzeproces, integratie en realisatie binnen de industrie.

Registreer gratis uw bezoek

3D-print beurs met focus op concrete industriële toepassingen en ROI

Dat 3D-printen vele mogelijkheden brengt voor de industrie op het gebied van low volume, rapid of on demand production is geen geheim meer. De flexibiliteit en snelheid van additive manufacturing maakt het aantrekkelijk om bijvoorbeeld maatwerkproducten in batches te printen, prototypes te maken of in lage volumes te produceren.

Met name voor de maakindustrie, machinebouw, transport & logistiek, bouw & architectuur en de medische industrie brengt dit vele kansen met zich mee. Zo worden van oorsprong dure en productietijd-intensieve maatwerk producten als protheses, bruggen en (onderdelen van) voertuigen en machines inmiddels met succes 3D-geprint. Tijdens RapidPro laten ruim 80exposanten u de laatste mogelijkheden zien, niet alleen op het gebied van kunststof, metaal of beton 3D-printen maar ook rondom virtual prototyping, metrologie, kwaliteitswaarborging en software.

Bekijk plattegrond en exposanten

RapidPro 3dprinting

Keynote materilialise

Uitgebreid lezingenprogramma met actuele onderwerpen

Waar tot voorkort de industrie zich nog bezighield met de vraag wat AM kan betekenen, speelt concrete toepassing en ROI inmiddels een steeds grotere rol. Een hele uitdaging, want hierbij komen onderwerpen als business development, (nieuwe) materialen, hard- en software integratie om de hoek kijken. Om nog maar niet te spreken over kwaliteitswaarborging en juridische aspecten als intellectuele eigendom. RapidPro besteedt zowel in het congresprogramma uitvoerig aandacht aan deze onderwerpen.

 

Bekijk programma dag 1

Bekijk programma dag 2

Dit zeggen bezoekers overRapidPro

  • “RapidPro is wat mij betreft de 'white paper' onder de vakbeurzen: geen mooimakerij, gewoon een prima, professioneel overzicht.”

  • "Ik heb de ontwikkeling van 3D-printing gevolgd vanaf de aankondiging van de eerste RapidPro. Ik heb mede door bezoek aan alle RapidPro evenementen veel interessante mogelijkheden en toepassingen gezien. Het bezoeken van RapidPro kan ik iedereen aanraden voor een andere kijk op productie en vormgeving in de breedste zin!"