Bezoekersinformatie

De ontwikkelingen binnen de Digital en Additive Manufacturing gaan rap en de vraag binnen de industrie is veranderd. In plaats van “Wat kan ik met deze technieken?”, stelt men de vraag: “Hoe kan ik return on investment bereiken?”. Een teken dat de Additive Manufacturing industrie volwassen wordt. En laat juist deze overgang centraal staan tijdens de komende editie van RapidPro 2020 op 4 en 5 maart.

Waar tot voorkort de industrie zich nog bezighield met de vraag wat AM kan betekenen, speelt concrete toepassing en ROI inmiddels een steeds grotere rol. Een hele uitdaging, want hierbij komen onderwerpen als business development, (nieuwe) materialen, hard- en software integratie om de hoek kijken. Om nog maar niet te spreken over kwaliteitswaarborging en juridische aspecten als intellectuele eigendom. RapidPro besteedt zowel op de beursvloer, in het congresprogramma als tijdens de nieuw toegevoegde Ask-A-Pro en Meet & Match sessies uitvoerig aandacht aan deze onderwerpen.

Houd mij op de hoogte

RapidPro medisch 3d printen

Ontmoet Internationale sprekers en 80 exposanten

(inter)nationale sprekers en exposanten delen de laatste ontwikkelingen rondom technieken als 3D-printing3D-metaalprinten, laser cladding, stereolithografie, FDM, EBM, SLS, CNC frezen, gieten en vacuümvormen. Ook vindt u op RapidPro oplossingen op het gebied van virtual prototyping, simulatie, metrologie, 3D-scanning, kwaliteitswaarborging, software, industrialisatie en tooling.

Speciale aandacht gaat naar concrete toepassingen in de machinebouw & maakindustrie en automotive.

Bekijk exposanten op de plattegrond

Leg uw Digital of Additive Manufacturing uitdagingen voor aan een Pro!

RapidPro staat deze editie in het teken van oplossingen voor uitdagingen op het gebied van Digital en Additive manufacturing. Om u bij uw uitdagingen op weg te helpen, biedt RapidPro u de mogelijkheid uw uitdagingen voor te leggen aan diverse onafhankelijke experts tijdens de Ask-a-Pro sessies. Tijdens Ask-A-Pro kunt u uw uitdagingen voorleggen aan een keur van experts, elk met hun eigen expertise. De sessies duren 20 minuten. Uitdagingen rondom o.a. de volgende onderwerpen kunnen worden voorgelegd:

 • Business development
  • Prototyping
  • Productie
 • Materials for AM:
  • Generieke ontwikkelingen
  • Kunststof
  • Metaal
 • Hardware (3Dprinters, CNC, testing, nabehandeling, lasers etc)
 • Software (simulatie, development, etc)
 • Qualitiy and legislation

Aanmelden voor Ask-A-Pro

Meet and Match foto

Meet & Match tijdens RapidPro 2019

RapidPro biedt deze editie nog meer netwerkmogelijkheden en kennisdeling biedt dan ooit tevoren. Zo kunt u naast een bezoek aan de exposanten en de lezingen, deelnemen aan de Meet & Matchs. Deze Meet & Match wordt samen met de Kamer van Koophandel wordt georganiseerd. Gedurende deze sessies kunnen bezoekers, sprekers en exposanten met elkaar kennismaken, tijdens vooraf ingeplande 30 minuten meetings. Deze 'speeddates' zijn ideaal om snel uit te vinden welke mogelijkheden er zijn binnen de wederzijdse expertise gebieden.

Meld u aan voor de Meet & Match

Maakindustrie en machinebouw: the next step

Additive en rapid manufacturing winnen steeds meer terrein binnen de maakindustrie. De flexibele en kostenbesparende eigenschappen maken het niet alleen mogelijk gemakkelijker prototypes of bijvoorbeeld matrijzen te maken, maar ook om snel in (kleine) batches op maat gemaakte onderdelen of producten te produceren. Een mislukte batch is niet langer een issue. U past het ontwerp aan en print het simpelweg opnieuw, in plaats van de productielijn compleet aan te passen.

Additive en rapid manufacturing integratie binnen het productieproces

Hierbij is de vraag niet meer: wat kunt u met deze technieken, maar hoe integreert u deze in uw productieprocessen? Daarbij horen ook topics als kwaliteitscontrole en -waarborging, tooling, de inzet van slimme en multi materialen en software. 

RapidPro - Machinebouw en maakindustrie

Dit zeggen bezoekers overRapidPro

 • “RapidPro is wat mij betreft de 'white paper' onder de vakbeurzen: geen mooimakerij, gewoon een prima, professioneel overzicht.”

 • "Ik heb de ontwikkeling van 3D-printing gevolgd vanaf de aankondiging van de eerste RapidPro. Ik heb mede door bezoek aan alle RapidPro evenementen veel interessante mogelijkheden en toepassingen gezien. Het bezoeken van RapidPro kan ik iedereen aanraden voor een andere kijk op productie en vormgeving in de breedste zin!"