Bezoekersinformatie

RapidPro is dé belangrijkste vakbeurs binnen in de Benelux op het gebied van prototyping, (low volume) productie en productontwikkeling. Alle fases zijn vertegenwoordigd: van conceptontwikkeling tot prototyping, product development, customization en low volume, on demand en rapid production. (inter)nationale sprekers en exposanten delen de laatste ontwikkelingen rondom technieken als 3D-printing, 3D-metaalprinten, laser cladding, stereolithografie, FDM, EBM, SLS, CNC frezen, gieten en vacuümvormen. Ook vindt u op RapidPro oplossingen op het gebied van virtual prototyping, metrologie, 3D-scanning, kwaliteitswaarborging, software, industrialisatie en tooling.

Speciale aandacht gaat naar toepassingen in de machinebouw & maakindustrie, transport en logistiek.

Maakindustrie en machinebouw: the next step

Additive en rapid manufacturing winnen steeds meer terrein binnen de maakindustrie. De flexibele en kostenbesparende eigenschappen maken het niet alleen mogelijk gemakkelijker prototypes of bijvoorbeeld matrijzen te maken, maar ook om snel in (kleine) batches op maat gemaakte onderdelen of producten te produceren. Een mislukte batch is niet langer een issue. U past het ontwerp aan en print het simpelweg opnieuw, in plaats van de productielijn compleet aan te passen.

Additive en rapid manufacturing integratie binnen het productieproces

Hierbij is de vraag niet meer: wat kunt u met deze technieken, maar hoe integreert u deze in uw productieprocessen? Daarbij horen ook topics als kwaliteitscontrole en -waarborging, de inzet van slimme en multi materialen en software. 

RapidPro - Machinebouw en maakindustrie

On demand onderdelenproductie en warehousing voor automotive, luchtvaart en logistiek

Additive manufacturing binnen de automotive-, logistieke- en luchtvaartindustrie biedt vele kansen. Denk bijvoorbeeld aan het produceren van schaarse onderdelen voor old timers of merken die niet gemakkelijk te verkrijgen zijn. Een onderdeel kan in de garage met behulp van virtual prototyping ontworpen worden of uit een catalogus worden opgehaald en vervolgens geprint. Dit verkort de wachttijd voor de klant en het verzekert het voorbestaan van een mooi stukje geschiedenis. Ook onderdelen in de luchtvaart die normaliter hoge productiekosten met zich meebrengen, kunnen in een relatief korte doorlooptijd en lagere kosten gerealiseerd worden.

Ook in de logistieke sector, bijvoorbeeld op het gebied van warehousing zijn er kansen. Zo wordt het aanleggen van grote voorraden verleden tijd. Producten worden on demand geproduceerd en geleverd aan klanten. Zo worden de volumes laag gehouden, maar kan er wel altijd aan de klantvraag voldaan worden. 

RapidPro transport

Dit zeggen bezoekers overRapidPro

  • “RapidPro is wat mij betreft de 'white paper' onder de vakbeurzen: geen mooimakerij, gewoon een prima, professioneel overzicht.”

  • "Ik heb de ontwikkeling van 3D-printing gevolgd vanaf de aankondiging van de eerste RapidPro. Ik heb mede door bezoek aan alle RapidPro evenementen veel interessante mogelijkheden en toepassingen gezien. Het bezoeken van RapidPro kan ik iedereen aanraden voor een andere kijk op productie en vormgeving in de breedste zin!"