Bezoekersinformatie

RapidPro is dé belangrijkste vakbeurs in de Benelux op het gebied van prototyping, productie en productontwikkeling. Alle fases zijn vertegenwoordigd: van conceptontwikkeling tot prototyping, product development, customization en low volume, on demand en rapid production. RapidPro richt zich op het totale ontwikkel- en productie proces, waarbij materiaal en productie-type keuzes van groot belang is. De vraag van de bezoeker staat centraal. Op die vraag zijn meerdere antwoorden mogelijk. Aan RapidPro, en daarmee de exposanten, de taak om zo helder en duidelijk mogelijk te adviseren. Dit vanuit de overtuiging dat daardoor de kans op vooruitgang in de getoonde technieken groter wordt.

Met andere woorden: een duidelijke Return on Investment.

  • Ask a pro’: onafhankelijk advies tijdens spreekuur aan bezoekers door professionals, afkomstig uit diverse gebieden (business consultancy, AM (metaal, kunststof, etc), R&D, materialen, kwaliteit).
  • Hele jaar door laten zien van concrete business cases voor RapidPro community
  • Masterclas Design for AM door Mikrocentrum opleidingen in samenwerking met onderwijsinstellingen
  • RapidPro award op materiaal gebied, stimulatie onderzoek bij bedrijven/onderzoek instellingen
  • Samenwerking met Nederlands consulaat in Belgie
  • Organiseren lezingtracks tijdens RapidPro met partners in Additive Manufacturing (TNO, FLAM3D)
  • Samenwerking met FLAM3D, TNO en Fraunhofer Project Centre.

Maakindustrie en machinebouw: the next step

Additive en rapid manufacturing winnen steeds meer terrein binnen de maakindustrie. De flexibele en kostenbesparende eigenschappen maken het niet alleen mogelijk gemakkelijker prototypes of bijvoorbeeld matrijzen te maken, maar ook om snel in (kleine) batches op maat gemaakte onderdelen of producten te produceren. Een mislukte batch is niet langer een issue. U past het ontwerp aan en print het simpelweg opnieuw, in plaats van de productielijn compleet aan te passen.

Additive en rapid manufacturing integratie binnen het productieproces

Hierbij is de vraag niet meer: wat kunt u met deze technieken, maar hoe integreert u deze in uw productieprocessen? Daarbij horen ook topics als kwaliteitscontrole en -waarborging, tooling, de inzet van slimme en multi materialen en software. 

RapidPro - Machinebouw en maakindustrie

RapidPro medisch 3d printen

Wie zijn er aanwezig?

(inter)nationale sprekers en exposanten delen de laatste ontwikkelingen rondom technieken als 3D-printing3D-metaalprinten, laser cladding, stereolithografie, FDM, EBM, SLS, CNC frezen, gieten en vacuümvormen. Ook vindt u op RapidPro oplossingen op het gebied van virtual prototyping, simulatie, metrologie, 3D-scanning, kwaliteitswaarborging, software, industrialisatie en tooling.

Speciale aandacht gaat naar toepassingen in de machinebouw & maakindustrie, transport en logistiek.

On demand onderdelenproductie en warehousing voor automotive, luchtvaart en logistiek

Additive manufacturing binnen de automotive-, logistieke- en luchtvaartindustrie biedt vele kansen. Een onderdeel kan met behulp van virtual prototyping ontworpen worden of uit een catalogus worden opgehaald en vervolgens geprint. Ook is het mogelijk om vele iteraties te doen in korte tijd. Dit verkort de wachttijd voor de klant. Ook onderdelen in de luchtvaart die normaliter hoge productiekosten met zich meebrengen, kunnen in een relatief korte doorlooptijd en lagere kosten gerealiseerd worden.

Ook in de logistieke sector, bijvoorbeeld op het gebied van warehousing zijn er kansen. Zo wordt het aanleggen van grote voorraden verleden tijd. Producten worden on demand geproduceerd en geleverd aan klanten. Zo worden de volumes laag gehouden, maar kan er wel altijd aan de klantvraag voldaan worden. 

RapidPro transport

Dit zeggen bezoekers overRapidPro

  • “RapidPro is wat mij betreft de 'white paper' onder de vakbeurzen: geen mooimakerij, gewoon een prima, professioneel overzicht.”

  • "Ik heb de ontwikkeling van 3D-printing gevolgd vanaf de aankondiging van de eerste RapidPro. Ik heb mede door bezoek aan alle RapidPro evenementen veel interessante mogelijkheden en toepassingen gezien. Het bezoeken van RapidPro kan ik iedereen aanraden voor een andere kijk op productie en vormgeving in de breedste zin!"