massivit 1800

Digital Dot kondigt de eerste installatie in de Benelux aan van de Massivit 1800 3D Printer

Digital Dot, exposant op RapidPro 2018 en leverancier van groot-formaat printers, verbruiksproducten, software en technische ondersteuning in de Benelux heeft aangekondigd dat het gespecialiseerde 3D-printingservicebureau, 3D Next Level, de eerste Massivit 1800 3D-Printer in de Benelux heeft geïnstalleerd.

3D Next Level is gevestigd in Maassluis, Nederland en heeft dus als eerste in deze groot-formaat 3D printer voor visuele communicatie geïnvesteerd om zijn toepassingsmogelijkheden uit te breiden en een breder assortiment projecten uit te kunnen voeren om nieuwe klanten aan te trekken.

Lennart van den Doel, medeoprichter en mede-eigenaar van 3D Next Level vertelt betreffende de integratie van de Massivit 1800: “De Massivit 1800 is het laatste stukje van de puzzel. Met deze oplossing kunnen we ons echt van de concurrentie onderscheiden omdat we op dit ogenblik het enige bedrijf in de regio zijn dat groot-formaat 3D-printing aanbiedt en daarmee in het oog lopende modellen kan produceren. Ik ben ervan overtuigd dat deze toepassingen de interactie met en zichtbaarheid van klanten van onze cliënten zal vergroten.”

3D Next Level ontdekte de Massivit 1800 bij Digital Dot op RapidPro

Het familiebedrijf was op zoek naar een manier om de mogelijkheden van 3D-printen te vergroten en zag de Massivit 1800 van Digital Dot op de vakbeurs RapidPro. Volgens Van den Doel was hij onder de indruk van de schaal die met de printer kon worden bereikt. “Voor mij opent de mogelijkheid van het creëren van enorme, opvallende modellen de deur naar nieuwe en gevarieerde commerciële kansen omdat het onze klanten in staat stelt beter met hun publiek in contact te treden”, merkt hij op.

De massivit op de stand van Digital Dot

De Massivit 1800 in actie op de stand van Digital Dot

Direct een klantenkring opbouwen

Naast het installeren van de Massivit 1800, leverde Digital Dot 3D Next Level een uitgebreide klanten-database. Volgens Van den Doel is dit essentieel voor het aantrekken van klanten in de reclame, evenementen en luxegoederensector, om er maar een paar te noemen. Hij legt uit: “Ondanks dat de printer relatief kortgeleden is geïnstalleerd, werpt hij nu al vruchten af. We hebben veelbelovende gesprekken met een aantal bedrijven gehad over hoe we met deze revolutionaire technologie hun campagnes een nieuwe dimensie kunnen geven.”

Oprichter en eigenaar van Digital Dot, Nico Desmedt, concludeert: “We vinden het geweldig dat 3D Next Level voor de Massivit 1800 heeft gekozen. Gezien de passie van Lennart, hebben we er alle vertrouwen in dat deze ongelofelijke 3D-printer een belangrijke rol gaat spelen in het groeiende succes van 3D Next Level. Deze verkoop laat zien hoe bedrijven kunnen investeren in de laatste nieuwe oplossingen om inspirerende ontwerpen te creëren, hun winstmarges te stimuleren en hun concurrentievoordeel te vergroten.”

Met RapidPro 2018 nam Digital Dot voor het eerst deel aan een beurs

Digital Dot: "De deelname is een succesverhaal van A tot Z: van de ongelofelijke hulp en ondersteuning van de organisatie voor de voorbereiding van onze stand, het WAUW-effect van onze mogelijkheden op de vele bezoekers en last but not least de kennismaking de eerste afnemer van de eerste Massivit machine in de Benelux. Kortom, een echte verwennerij waarvoor ontzettend veel dank aan Hans, Els, Geneviève en Tom van Mikrocentrum."

Bron: Digital Dot