RP2020 Hackathon 2020

Hackathon Masters op RapidPro 2020

RapidPro organiseert samen met Hackathon Masters tijdens RapidPro 2020 een hackathon. Bedrijven kunnen hun product- of productievraagstuk vooraf indienen. Een aantal studententeams gaat dan tijdens de twee dagen van RapidPro 2020 aan de slag met het ontwikkelen van een oplossing, bijvoorbeeld een werkend product dat 3D geprint wordt.

Tom Wessels, event projectmanager bij het Mikrocentrum, heeft dit bekend gemaakt tijdens een brainstormsessie met exposanten en bezoekers over RapidPro. “We willen samen met Hackathon Masters een aantal concrete businesscases ontwikkelen. Door op een nieuwe manier naar een vraagstuk te kijken, willen we tot een oplossing voor de bedrijven komen”, legt hij uit. Deze oplossing komt uit de koker van studententeams, die rondom de vraagstukken worden geformeerd met studenten van onderwijsinstellingen in Noord Brabant.

Bredere vraagstukken dan alleen additive manufacturing

Hackathon Masters en het Mikrocentrum gaan vaker samenwerken, niet alleen op RapidPro, eerdaags ook al op AgriFood. “Het doel is om tot vernieuwende oplossingen te komen, zowel op het vlak van technologie als businessmodellen”, zo lichtte Robert Wit van Hackathon Masters het initiatief toe. ICT-technologie speelt hier altijd een belangrijke rol. Ondernemers kunnen hun vraagstukken vooraf indienen. Omdat RapidPro zich met de tiende editie komend jaar nadrukkelijker positioneert als een event voor het volledige digitale productie ecosysteem, mag het vraagstuk breder worden getrokken dan alleen additive manufacturing.

Formatomschrijving

Developers, designers, engineers en marketeers werken twee dagen lang aan concrete vraagstukken van organisaties. De teams bouwen werkende prototypen/ applicaties en vernieuwende businessmodellen. Zij pitchen aan een onafhankelijke jury hun vernieuwende oplossingen en maken kans op een geldprijs.
Tijdens de beurs hebben bezoekers en exposanten de mogelijkheid om te komen kijken. We dagen uit hen uit om een bijdrage te leveren op het gebied van kennis, kunde en netwerk.

Wat voor type vraagstukken?

Technische vraagstukken in het domein 3D printing, maar ook nieuwe omzet met slimme applicaties.

Voor wie?

  • Organisaties die willen innoveren maar zelf niet de capaciteit of kennis hebben, zich willen laten inspireren en verrassen door oplossingen van buitenstaanders, in aanraking willen komen met jong talent, hun organisatie als vernieuwend en innovatief willen branden.
  • Talenten die thuis zijn in Technische Bedrijfskunde, WTBK, CMders, Applicatie-ontwikkeling, CMDers en gemotiveerde business studenten.
  • Professionals actief in de Additive Manufactuering/ 3D printing sector.

Ervaringen van deelnemers:

Shihaab Rouine (student ICT):
Ik doe mee omdat ik het interessant vind om onder tijdsdruk met anderen samen te leren werken. Het is daarnaast leuk en je werkt met mensen die dezelfde interesse hebben. 

Daan Corporaal (student ICT):
ik doe mee om nieuwe mensen te leren kennen uit het zelfde vakgebied en met dezelfde interesses. En omdat het elke keer weer een leuke uitdaging is om oplossingen te bedenken voor onderwerpen waar je soms nog heel weinig van weet. 

Noah Lammertsma (student ICT):  
Ik doe mee omdat ik veel kan leren en het onderwerp super interessant vindt. 

Meer informatie en aamelden

Benieuwd hoe een hackathon in zijn werk gaat? Bekijk hier een impressie: