minifactory makerpoint

MakerPoint, miniFactory en Armor Group starten uniek partnerschap in de Benelux

RapidPro exposant MakerPoint is met miniFactory en Armor Group een partnerschap gestart, waarin MakerPoint officieel reseller wordt van miniFactory industriële ultra-polymeer 3D printers en KIMYA 3D-print materialen van de Armor Group. Met de bewezen technologie van miniFactory Ultra 3D-printers, de kennis van Armor met betrekking tot inkt- en polymeer formulatie, klantspecifieke materiaalontwikkeling en -productie en de leidende positie van MakerPoint als leverancier van digital fabrication oplossingen, willen de drie partijen een totaaloplossing bieden aan industriële eindgebruikers die Additive Manufacturing willen inzetten voor de productie van onderdelen uit hoogwaardige kunststoffen als PEKK, PEEK en PEI (Ultem).

3D-printen ontwikkelt zich snel als een volwaardige productiemethode voor het vervaardigen van eindproducten uit high-performance polymeren . Deze kunststoffen zijn echter kostbaar en conventionele productiemethoden als draaien en frezen leiden tot veel materiaalverlies. Additive Manufacturing is hierdoor inmiddels voor veel toepassingen een kosteneffectief alternatief. De miniFactory Ultra 3D-printer heeft een bouwkamer die verwarmd kan worden tot 250°C en is met de hoogwaardige Kimya filamenten in staat sterke onderdelen nauwkeurig te printen voor de meest veeleisende toepassingen en industrieën.

minifactory

Olli Pihlajamaki, Sales & Marketing Director van miniFactory over dit strategische partnerschap: “We werken nauw samen met materiaalfabrikanten als Armor Group. Met hun diepgaande kennis van materialen en toepassingen bij klanten, ondersteunen ze ons met de optimalisatie van het 3D-printproces. Met MakerPoint als lokale partner kunnen we industriële klanten een compleet pakket van producten en services bieden.”

“Zowel MakerPoint als miniFactory delen onze visie als het gaat om het creëren van waarde voor industriële eindgebruikers en printerfabrikanten in de Additive Manufacturing industrie. Dit businessmodel, waar nauwe samenwerking met alle betrokken partijen centraal staat,  ziet Armor als de sleutel tot succes”, aldus Erik Henstra, Business Development Manager Benelux & Nordics - Armor 3D

“We zijn trots op het vertrouwen dat miniFactory en Armor hebben in MakerPoint als officiële reseller van hun producten. We kijken ernaar uit deze unieke oplossing aan onze klanten te kunnen aanbieden”, waarmee Sander Smit, directeur van MakerPoint direct bedrijven uitnodigt voor meer informatie contact op te nemen met MakerPoint.

De meerwaarde van de nauwe samenwerking tussen MakerPoint, miniFactory en Armor Group zal voor het eerst te zien zijn op de stand (nr. 117) van MakerPoint tijdens RapidPro op 13 en 14 maart 2019 te Veldhoven.