Masterclass Materialise

Masterclass: "Van hype naar reality check" door Materialise

Huizen, horloges, bruggen, pizza's en dergelijke; we worden overspoeld door de meest gewaagde stukken die laten zien wat er mogelijk is met 3D-printen. Het resultaat is dat veel organisaties niet langer een duidelijk beeld hebben van wat de toekomst zal brengen. Er ontstaat een onduidelijk beeld van wat 3D-printen echt kan betekenen voor de maakindustrie. We kunnen de disruptieve aard van deze techniek echter niet aan ons voorbij laten gaan. Toch is het belangrijk een antwoord te vinden op de uiteindelijke kernvraag; 'Wat zit er in voor mij?'. Daniel Hoogstraate van Materialise helpt u op weg tijdens de Masterclass: “van hype naar reality check”, welke op woensdag 13 maart plaatsvindt tijdens RapidPro.

Datum 13 maart 2019
Locatie Meijerijfoyer
Inloop 14:30 uur
Start workshop 15:00 uur
Einde 17:00 uur


Waar kan 3D-printen binnen uw organisatie plaatsvinden?

De uitdaging ligt in het vinden van de juiste toepassingen, waarbij 3D-printen een maximale toegevoegde waarde kan bieden. De kunst is om naast de technische haalbaarheid ook de economische haalbaarheid op de balans te leggen en te bepalen of er een businesscase is voor 3D-printen. Hierbij mag niet vergeten worden dat andere productietechnieken zich ook blijven ontwikkelen en nooit door 3D-printen zullen worden vervangen. Uiteindelijk is het daarom belangrijk om te bepalen wanneer 3D-printen een aanvulling kan zijn op 'conventionele' productietechnieken. 

Het doel van deze masterclass is om vraagstukken te beantwoorden, zodat u een beter beeld krijgt van waar 3D-printen binnen uw organisatie kan plaatsvinden.

3D-printen vanuit een zakelijk perspectief

De masterclass focust zich niet op het laten zien van alle mogelijke technieken of materialen, maar legt vanuit een zakelijk perspectief wordt de relatie met wat uiteindelijk uw organisaties drijft. Vanuit een realistische visie en praktische voorbeelden worden uw inzichten vergroot in zowel de mogelijkheden als de beperkingen van 3D-printen. Deze masterclass reflecteert ook op de impact die 3D-printen heeft op zaken als bedrijfsmodellen, productlevenscycli, compliancy of intellectueel eigendom.

Kortom: deze masterclass is een gezonde realiteitscheck voor organisaties die met 3D-printing de volgende stap in de goede richting willen zetten. Mis het niet en meld u direct aan. Let op: er is beperkt plaats dus wees er snel bij!

Meld u direct aan voor de masterclass