RapidPro Award

Ontwikkelingen op het gebied van materialen zijn essentieel in het succes van de Additive Manufacturing industrie. Tijdens RapidPro wordt de RapidPro Award dan ook uitgereikt aan het bedrijf, de kennisinstelling of het studententeam welke een belangrijke bijdrage heeft geleverd op het gebied van:

"Materialen voor Additive Manufacturing". 

Er zijn geen beperkingen op het gebied van materialen die in aanmerking komen. Denk bijvoorbeeld aan: metalen, kunststof, composieten, keramiek, voedsel or programmeerbare materialen. 

De winnaar ontvangt naast de RapidPro Award, ook €1000,- (te besteden aan producten van Mikrocentrum) en uitgebreide publiciteit voor het project of product in verscheidene mediakanalen.

Stuur uw nominatie in voor 1 december 2018!

Heeft u of kent u een veelbelovende en onderscheidende materiaaloplossing of -toepassing op het gebied van Additive Manufacturing? Stuur dan voor 1 december 2018 uw nominatie in. Alle inzendingen worden beoordeeld door een onafhankelijke jury bestaande uit een team van experts en materiaaldeskundigen op het gebied van Additive Manufacturing

Wanneer u een project of oplossing nomineert, dan vragen we u:

  • Het materiaal of de toepassing te presenteren op RapidPro 2019
  • Een businesscase of study-case aan te leveren van de bijdrage op het gebied van materialen. Dit moet minimaal inhouden:
    • Documentatie van het proces, het liefst inclusief beeldmateriaal (indien mogelijk)
    • (Fysieke) representatie van het materiaal/de toepassing

Stuur uw nominatie in

Dit was de winnaar van de RapidPro 2018 Award

10XL won de RapidPro 2018 Award met de unieke combinatie van verschillende technieken: robotica, 3D-printen en een externe as voor een lange tafel (6 meter). Deze combinatie biedt veel mogelijkheden. Wat 10XL onderscheidt, is dat zij functionele delen printen met gerecyclede kunststoffen. Daarmee spelen zij goed in op de circulaire economie trend en geven ze plastic afval een zinvol tweede leven.

 

10XL wint RapidPro start up award